7 интересни факти за тревата, които не знаете! Името марихуана произлиза от „проститутка“

Голяма част от населението на Земята, е опитвала т.нар. „наркотик“ „марихуана„. Повечето от тях дори не го приемат за наркотик, предвид масовото му използване. Въпреки, че историята показва, че прадедите ни са се хранили с „марихуана“ и са я използвали като лекарство, нейното консумиране е забранено в по-голямата част от света.

Знаете ли, че…

  1. През 17-ти и 18-ти век в САЩ отказът да отглеждаш марихуана е бил наказуем от закона. От конопа се правили редица стоки като учебници, въжета, облекла, платна…
  2. Джордж Вашингтон и Томас Джеферсън са имали ферми за коноп
  3. В разгара на Втората световна война американското правителство пуска филм, наречен „Коноп за победа“, който има за цел да пропагандира многобройните приложения на растението и да насърчава фермерите да го отглеждат, за да помогнат на военните нужди.
  4. В древен Китай растението, познато като „ма“, се използвало за подправка, гориво, дрехи и лекарства от 6000 година преди Христа.
  5. Скорошно проучване в Университета на Алабама, САЩ, показва, че дробовете на студенти, които пушат по няколко пъти на седмица, са по-здрави. Изследване от 2005 г. пък сочи, че димът може дори да предпазва от рак на белите дробове.
  6. Съществуват многобройни догадки за произхода на думата „марихуана“. Според някои е словосъчетание от имената Мария и Хуана, нарицателни за „проститутка” в миналото.
  7. Докато употребата на марихуана в Древен Китай е била най-вече с лечебна цел, то в Индия редовно я ползвали за забавление. От нея произвеждали и напитка, наречена „бханг“, която представлява варена смес от марихуана, ядки и мляко. Тя правела хората толкова щастливи, че британското колониално правителство започнало да се тревожи да не биупотребяващите я да не полудеят от нея.
loading...

Be the first to comment on "7 интересни факти за тревата, които не знаете! Името марихуана произлиза от „проститутка“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*