10 факта за Марихуаната, които със сигурност не знаете! Колко трябва да изпушите, за да предозирате?

През последните няколко години все по-актуален стои въпроса „вредна ли е тревата“ и какви са последиците от нейното употребяване. Някои я смятат за лек наркотик, други са твърдо против нейните въздействия! Доказано е, че тя може да се използва за медицински ползи, но има още няколко интересни факта свързани с нея, които със сигурност не знаете! Специално за вас подбрахме 10 от тях!

  1. Първият исторически запис за медицинската употреба на марихуана датира от 2727 г. пр. н. е. Тогава китайският император Шен Нунг започнал да употребява марихуана, за да облекчава болките от ревматизма и подаграта си.
  2. Христофор Колумб внася марихуаната в Новия Свят през 1497 г.
  3. Джордж Вашингтон отглеждал предимно марихуана на вилата си.
  4. Дори редовната употреба на марихуана не води до рак на белите дробове, но може да доведе до бронхит и други проблеми с дихателните пътища.
  5. В американската армия използвали марихуаната като серум на истината при разпити.
  6. За да предозирате с марихуана трябва да изпушите над 680 кг. марихуана в рамките на 15 минути. Количеството се равнява на около 30 хиляди цигари.
  7. Малко вероятно е да развиете зависимост към марихуаната. Само 9%от хората, които я употребяват редовно, някога се пристрастяват.
  8. Повечето хора, употребяващи марихуана, не използват други наркотици.
  9. Алкохола, цигарите, кафето и дори аспирина са много по-вредни от марихуаната.
  10. През 1961 година ООН забранява притежанието, употребата и отглеждането на марихуана в целия свят.
loading...

Be the first to comment on "10 факта за Марихуаната, които със сигурност не знаете! Колко трябва да изпушите, за да предозирате?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*