10 изумителни факта за Титаник, които вероятно не знаете!

За трагедията с потъналия кораб Титаник ще се говори още дълго време. Увековечена в невероятния филм, чрез който изгря звездата на Леонардо Ди Каприо в Холивуд пък допълнително засилва трагичния ефект. Покрай цялата история обаче, има доста любопитни истории, които вероятно не са ви известни. Ние решихме да споделим с вас 10-те най-изумителни от тях.

  1. Преди отпътуването на кораба, е трябвало да бъде проведена тренировка за използването на спасителните лодки. Тя обаче, е била отменена. Интересното в случая, е, че е била насрочена за деня, в който потъна кораба!
  2. Един от най-богатите хора по това време – шоколадовия бос Милтън Хърши е имал резервация за Титаник, но поради лични ангажименти я е отменил в последния момент.
  3. Японски пасажер, който има късмета да оцелее след трагедията, е бил считан за страхливец от своите сънародници, тъй като не е един от загиналите.
  4. Всъщност 4-те комина са дизайнерски трик, за да придават по-внушителен вид на кораба. В действителност е работил само 1 от тях.
  5. Бюджетът на филма Титаник, е бил няколко пъти по-голям от този, който е използван за построяването на кораба.
  6. Айсбергът, в който се е блъснал кораба е започнал своето пътуване в морето 1 000 години преди новата ера!
  7. Главният пекар на кораба, е един от малкото оцелели в студените води, защото е консумирал толкова много алкохол, че той е запазил органите му топли.
  8. Титаник е единственият лайнер потопен от айсберг.
  9. Не е използван пълния капацитет на спасителните лодки. В противен случай, е трябвало да бъдат спасени всички пасажери.
  10. Ако капитанът на Титаник, е получил съобщението за айсберга с 30 секунди по-рано, катастрофата е могла да бъде избегната.
loading...

Be the first to comment on "10 изумителни факта за Титаник, които вероятно не знаете!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*