Спомени от соца: Дали младите изобщо знаят какво означава физзарядка? Едва ли – нали си имат смартфони

Физзарядка – знае ли някой млад човек днес какво означава тази дума? Физзарядката беше задължителна във всяко училище и се правеше сутрин преди началото на часовете. Наричаше се още ведрина. Събираше се цялото училище в двора и всички правеха упражнения за раздвижване и разтягане под музикален съпровод. Беше забранено да закъсняваме за физзарядката.

Помня, че като ученици много я мразехме, но сега разбирам колко полезна е била грижата за здравето и тонуса на младежите. Днес полезните движения в училище са сведени до минимум. Естествено, през междучасията децата си изкарват енергията в бой, търкаляне по пода, тичане по коридорите и т.н., но като цяло – нищо градивно.

Дори не съм сигурна в колко училища в часовете по физическо децата правят упражнения за раздвижване. В повечето случаи просто ги пускат да играят било футбол, било волейбол, или просто да се гонят из двора на училището. А на когото не му се тича, спокойно може да се усамоти и да играе виртуални игри на модерния си телефон.

Източник: retro.bg

loading...

Be the first to comment on "Спомени от соца: Дали младите изобщо знаят какво означава физзарядка? Едва ли – нали си имат смартфони"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*