Пчелар: Никога не купувайте мед, ако видите това!

Естествения мед – склад на здраве и дълголетие! Но как да сме сигурни, че медът, който купуваме, е истински? Днес ще ви споделим тайната: как да различим истинския от фалшивия мед? Надяваме се, тези съвети ще ви бъдат от полза:

Как да различим истинския мед:

На вкус
Истинският мед, в допълнение към сладкия си вкус, трябва да е леко горчив, причинявайки леко парене на гърлото. Най-добре е да купувате мед, там, където има възможност да опитате продукта.

По миризмата и аромата
Естественият мед е често с ненатрапчив цветен аромат. Заместителите на мед може изобщо да нямат аромат, но могат да бъдат и в другата крайност – остър изкуствен мирис, пише Блиц.

Цвят
Най-добре е да избягвате да купувате мед с ясно изразен бял отенък – това може би показва, че пчелите са хранени със захарен сироп. Разбира се, по полезните си свойства той отстъпва много на естествения мед.

В началото на пролетта на пазара се появява мед с тъмен оттенък. Този нюанс е присъщ на меда от елда. Но има случаи, когато недобросъвестни продавачи продават тъмен миналогодишен мед за пресен мед от елда.

Този цвят може да се получи, ако се разтопи миналогодишен захаросан мед. Разбира се, този продукт няма никакви полезни качества, защото е термично обработен.

loading...

Be the first to comment on "Пчелар: Никога не купувайте мед, ако видите това!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*