Лунна диета за януари 2019

Коледните и новогодишни празници отминаха, но и през януари има празници, които ще ни поканят отново да седнем на празничната трапеза. След толкова много храна и почивка, тялото ни се нуждае от детокс и рестарт. Затова е подходяща лунната диета. Вижте няколко насоки за това какво може да приемате по време на фазите на Луната и не забравяйте да си запишете датите на диетата.

По време на пълнолуние

Това е най-доброто време да започнете лунния план, защото в тази фаза на Луната ще отслабнете най-бързо и естествено. Консумацията на твърди храни е забранена. Пийте повече вода и детоксикиращи чайове, за да увеличите максимално очистващото влияние. Подходящи чайове са зелен, от глухарче, градински чай.
В дните на нарастваща и намаляваща Луна

Това е период на детоксикация и елиминиране на излишни течности от тялото, а и ще ви бъде по-лесно да поддържате теглото си.

Имате няколко опции за хранене по време на тези лунни фази: Да консумирате само сезонни плодове и фрешове, като ябълки, портокали, киви, грейпфрут, круша. Може да хапвате общо 5 плода за деня, като вие решавате как да си ги разпределите.

Другата ви опция за меню е да консумирате салати – една за обяд и една на вечеря. Овкусявайте ги само със зехтин.
Трета възможност – тиквено или картофено пюре, без добавени подправки, масло и мляко и 1-2 кофички мляко.

Не на последно място може да си направите и зеленчуков бульон без сол със сезонни зеленчуци.

По време на новолуние

Новолунието е фазата, през която се случва най-голямата детоксикация на организма. Възползвайте се от нея, за да продължите да отслабвате и да детоксикирате тялото. Както по време на пълнолуние, така и на новолуние трябва да избягвате консумацията на твърди храни. Пийте вода, чайове и фрешове.

Запишете си фазите на Луната за януари 2019

6.01.2019 – 03:52 часа – новолуние
14.01.2019 – 08:15 часа – първа четвърт
21.01.2019 – 07:10 часа – пълнолуние
27.01.2019 – 23:23 часа – последна четвърт

loading...

Be the first to comment on "Лунна диета за януари 2019"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*