Знаете ли защо брачната халка се носи на безименния пръст?

Замисляли сте се защо брачната халка се носи на безименния пръст? Знаете ли, че има няколко версии за това. Ще ви запознаем с двете най-разпространени. Ето какво гласят китайските традиции относно бракосъчетанието и носенето на халката.

Палецът символизира родителите.

Показалецът – братя и сестри.

Средният пръст си ти самият.

Безименният е партньорът ти.

Малкият пръст са децата ти.

За да разбереш защо халката се носи на безименния пръст, направи следното:

1. Отвори дланите си, една срещу друга.

2. Пречупи средните си пръсти и ги постави един до друг (като на картинката), след което допри върховете на останалите си пръсти.

3. Сега се опитай да разделиш палците си (родители). Ще се отворят, защото няма да прекараш целия си живот с родителите си – рано или късно трябва да ги напуснеш.

4. Събери отново палците и се опитай да разделиш показалците си (братя и сестри): те също ще се отворят, защото братята и сестрите ти ще имат собствени семейства и отделен от твоя живот.

5. Събери показалците и раздели малките си пръсти (деца): и те ще се отворят, защото и твоите деца един ден ще се оженят и ще напуснат дома ти.

6. Накрая събери малките си пръсти и се опитай да разделиш безименните (партньор): ще се изненадаш да установиш, че не можеш – защото съпругът и съпругата трябва да останат заедно в добро и зло.

Според другата версия много, много отдавна хората вярвали, че безименният е единственият пръст, който има вена, пренасяща кръвта директно в сърцето.

loading...

Be the first to comment on "Знаете ли защо брачната халка се носи на безименния пръст?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*