Грозната истина! Титаник е потопен умишлено, за да бъде създаден Федералния резерв на САЩ!

Това е последната конспиративна теория, която се разви около гибелта на кораба. Според нея Титаник е бил потопен умишлено, за да може да бъде създаден ФЕД на САЩ. На кораба са били трима от най-влиятелните мъже в икономиката и финансите на САЩ по онова време-началото на 20 век са се намирали на кораба. Те били твърдо против създаването на Федерален резерв и на практика смъртта им премахва всички пречки.

Това са банкерът Исидор Щраус, собственикът на верига магазини и един от най-богатите по онова време хора Бенджамин Гугенхайм и милионерът Джон Джейкъб Астор IV-инвеститор, изобретател, писател и бивш полковник от армията на САЩ. Идеята за създаването на ФЕД е на Ротшилд, Рокфелер и Джей Пи Морган. В момента, в който ФЕД започва да функционира, тези трима банкери взеха в ръцете си възможността да определят пътя на световните финанси, защото решаваха колко да печатат от американските пари.

Последните икономически кризи доказват, че в основата са си е безконтролното печатане на пари и инфлацията, която предизвиква това действие.

loading...

Be the first to comment on "Грозната истина! Титаник е потопен умишлено, за да бъде създаден Федералния резерв на САЩ!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*