ВАЖНО за всички шофьори в България! Задължително трябва да имате този стикер, иначе солена глоба

Вече и плащането на данъка за колата не може да се размине без лепенка. Това стана ясно преди дни, след като влязоха в сила новите изисквания за преминаване на колите през годишен технически преглед.

Припомняме, че още през 2014 г беше въведено условието собственикът да докаже с бележка от общината, че е платил местния данък МПС, преди да започне прегледът на автомобила. Идеята бе да се повиши събираемостта на местния налог. В последствие се оказа, че разписките за платения данък лесно се фалшифицират и общинските чиновници в София още от 2013 г. лепят и холограмни стикери.

За да се избегне излишната бюрокрация и за да се затегне контролът, всички общини в България трябваше вече да са изградили електронни регистри за данъците и таксите, които събират, и да се свържат в единна мрежа, която на свой ред да обменя данни с агенция “Автомобилна администрация” и с пунктовете за технически прегледи на колите. При работещи е‐връзки с едно влизане в компютъра в пункта се вижда дали данъкът за автомобила е платен, или не.

Ако колата не е минала задължителния годишен преглед и КАТ ви хване на пътя, наказанието е спиране от движение на МПС‐то и акт от 50 лв. за шофьора.

Източник: брадва.бг

loading...

1 Comment on "ВАЖНО за всички шофьори в България! Задължително трябва да имате този стикер, иначе солена глоба"

  1. полудяхя ся глобяват

Leave a comment

Your email address will not be published.


*