А нека после да разправят, че ромите бягали от училище – вижте само какво се случи в тази българска махала (СНИМКА)

Куриозна случка се разигра в пловдивската „Арман махала“. Жителите на ромския квартал пробиха тунел в къща, за да могат да съкратят пътя си до близкото училище. Причината е, че имотът, през който доскоро са минавали, вече е затворен с високи стени, съобщи телевизия „България он ер“.

По план теренът, върху който са изградени къщите, е част улица, която свързва квартала с двора на Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил. През годините обаче върху пътя са изградени къщи и достъпът до училището бива ограничен. За да решат проблема със заобикалянето на имотите, хората от махалата са прокопали тунел през къщите. А за да преустановят преминаването на хора и да се спре с изхвърлянето на отпадъци в двора на гимназията, от районната администрация на няколко пъти запечатват тунела, но без резултат. Междувременно от пловдивската администрация продължават и с описването на незаконните постройки в района

Източник: dnes.dir.bg

loading...

Be the first to comment on "А нека после да разправят, че ромите бягали от училище – вижте само какво се случи в тази българска махала (СНИМКА)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*